Over ons


Deze website heeft als doel consumenten te helpen met het maken van verantwoorde keuzes als het over alcohol gaat. Als je beslist om te drinken, vind je hier enkele enkele tips en raadgevingen om veilig van alcohol te genieten.

Deze website heeft enkel educatieve doeleinden en de auteurs hebben alle redelijke inspanningen gedaan om ervoor te zorgen dat het materiaal correct is en in overeenstemming met het beschikbare wetenschappelijke bewijs.

De website werd gecreëerd door Vinum Et Spiritus – de vereniging van Belgische producenten en handelaars van wijnen en gedistilleerde dranken.

Onze vereniging vertegenwoordigt meer dan 95% van het volume van wijnen en gedistilleerde dranken die in België in de handel worden gebracht, en geldt in dat opzicht als de bevoorrechte gesprekspartner op alle niveaus. Haar leden zijn productie-, verpakkings- en invoerbedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen tot multinationals.

Om meer te weten over Vinum Et Spiritus, neem gerust contact op met Geert Van Lerberghe op het nummer 02/537.00.51 of het e-mailadres gv@vinumetspiritus.be

 

Doe zoals Bill


Stickers-doe-zoals-bill-_Pagina_1
Stickers-doe-zoals-bill-_Pagina_2
Stickers-doe-zoals-bill-_Pagina_3
Stickers-doe-zoals-bill-_Pagina_4

Wat is de Bill-campagne?

De Bill-campagne is een sensibiliseringscampagne die zich vooral richt tot minderjarigen en jongvolwassenen die worden blootgesteld aan ongepast alcoholgebruik./p>

We spreken over jongeren die op hun feestje met vrienden alcohol willen laten vloeien. Over jongvolwassenen die graag thuis of op café een feestje bouwen. Dus twee doelgroepen die vrij cool zijn, op wie gezag weinig invloed heeft, maar die meer geneigd zijn om naar hun vrienden en naasten te luisteren.

Om die reden is het symbool van de campagne een figuur die de voornaam Bill heeft. Bill richt zich tot jongeren en jongvolwassenen en gebruikt daarbij dezelfde codes en dezelfde taal. Bill zegt niet wat je moet doen en geeft nog minder bevelen. Bill geeft raad.